Skönlitterär debut; recensioner

I oktober 2014 debuterade jag som skönlitterär författare med den lyriska berättelsen död är enkel prick . vårt enda märkeBokförlaget Lejd.

Boken handlar om en ung kvinna, Any, som rör sig i gränslandet mellan dröm och verklighet, mellan utsatthet och psykos. Det är en skör verklighet som gestaltas, och Any, först ett barn, sedan ung mamma, drivs fram till något som kan läsas som en död. Men också som en födelse.

Röster om boken:

”Katarina Carlshamre debuterar med en diktsamling som suggestivt frammanar ett psykiskt gränstillstånd […] ”död är enkel prick • vårt enda märke” är en stark debut och mer därtill, en drabbande text.”

– Ann Lingebrandt i Helsingborgs Dagblad.

”Jag gillar det. Gillar gör jag också dikterna som är genomarbetade och genomtänkta. Rytmen är betvingande och påträngande. Den är lika svår att värja sig emot som den fula fläcken på framsidan”

– Maria Ehrenberg i ETC

Hon begår nu debut som poet med en kryptisk bok, död är enkel prick . vårt enda märke (Lejd). Det är en bra bok. […] Carlshamre visar hur språket kan förmedla upplevelsen, även när den överskrider det du kan beskriva. Då får du börja skapa. För hennes ord går rätt in i erfarenheten när hon direktkommunicerar sin känsla.”

– Björn Kohlström på Bernur

”En smutsig skönhet. Bitvis som en drömmarnas pamflett”

– David Stenbeck i Barometern

”An urgent report […] written in a compelling and fluid linguistic form.”

– Maria Ehrenberg i New Swedish Books