BÖCKER OCH PJÄSER

 

Upprymd – Simone C Rosenthals äventyr, kommande våren 2022. Themis förlag.

Venusberget – en verklighet, drömd (2021). Berättelse, Themis förlag.

Liebestraum (2018). Pjäs för fem skådespelare. # En författare skriver på sin pjäs, och karaktärerna finns med henne i rummet: ett före detta underbarn, nu dryga femtio, som halkat snett någonstans i livet, hans fru som sörjer deras för länge sedan döda barn, en ung mamma som förlorat sin man; en flicka, på gränsen mellan barn och vuxen, mellan fantasi och verklighet, mellan liv och död. Och någonstans mitt i alltihop: en stark längtan efter frihet. Ett existentiellt och lekfullt drama om längtan, sorg och kärlek.

Utanför fri (2017). Pjäs för fem skådespelare. # Maria väntar utanför Porten med sina systrar. Hon måste bli insläppt, så hon kan berätta allt. Men ”allt” är inte vad man skulle kunna tro och Porten är inte den öppning Maria antog den vara. Om vårt behov av tillhörighet, vår längtan efter frihet, och varje människas ovillkorliga ensamhet.

Sorglandet – människornas ljus (2016). Pjäs för fyra skådespelare. # Bara veckor innan den stundande födelsen möter den gravida kvinnan en trasig frihetsgudinna, en livlös mamma och sin egen döda lillebror. Om förlust, sorg, längtan och försoning.

Döden är en prick (2014). Monolog för en kvinna. # En djupdykning ner i en skör människas psyke. Dotter och mor. Offer och förbrytare.

död är enkel prick . vårt enda märke (2014). Prosalyrik, Bokförlaget Lejd.

La morte è un punto (2016). Översättning till italienska av Döden är en prick. Översättare: Vanda Monaco Westerståhl. I antologin Italia-Svezia 2-2, Titivillus Edizioni.