”Sorglandet – människornas ljus” på Dramalabbet

Den 28 augusti 2016 var det en öppen läsning av min nya pjäs Sorglandet –människornas ljus på Dramalabbet – Sveriges scen för nyskriven dramatik i Stockholm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De medverkande skådespelarna var (i sittande ordning): Charlie Challis, Lena Strömdahl, Maja Frydén, Anna Mannerheim och Sophie Helsing.

En otroligt fin och inlevelsefull läsning, med många spännande och insiktsfulla tankar efteråt. Tack!

En höggravid kvinna. En sliten och hurtfrisk frälsningssoldat vid namn Frihetsgudinnan. En psyksjuk, kanske död, mamma. En helt säkert död, och mycket glad lillebror – med förkärlek för sorgliga sånger.

Bara veckor innan den stundande födelsen konfronteras Kvinnan med minnen och känslor hon i det längsta hållit ifrån sig. Känslor av förlust och skuld, av att ha blivit sviken och övergiven, men också den djupa längtan som ligger bakom allt detta – en längtan som hon inte velat veta av, men som hon nu inte längre kan undkomma. En längtan som styr henne nu, såsom den alltid styrt henne. Såsom den styr oss alla.

Sorglandet – människornas ljus är ett drömspel för fyra skådespelare där graviditetens karaktär av kris och förberedelse inför det okända blir till en bild av livet självt. En spelplats för allmänmänskliga erfarenheter av förlust och sorg, längtan och försoning. En saga om att sluta fred med det som är, och med det som varit.

 

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Länk till Dramalabbets sida på Facebook